Business & Finance Τρίτη 30/04/2024, 11:29
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ηπια πτώση με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ηπια πτώση με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές καθώς αναμένουν τα στοιχεία για ΑΕΠ και πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. 

O Γενικός Δείκτης στις 11:20 διαμορφώνεται στις 1.451,47 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,28% με την αξία των συναλλαγών σχεδόν στα 52 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,21%.

Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει την πτώτική του κίνηση κινούμενος στο -0,75% και στις 1.246,83 μονάδες. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola, Viohalco και της Quest Συμμετοχών. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς, της jumbo και της Εθνικής.

Τα βλέµµατα των επενδυτών είναι στραµµένα στην ολοκλήρωση των ανακοινώσεων των αποτελεσµάτων 2023 των εισηγµένων, καθώς και στα αποτελέσµατα πρώτου τριµήνου του 2024 που έχουν αρχίσει να δηµοσιεύονται.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο  τα εξομαλυμένα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 0,21 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,15 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη των μετόχων διαμορφώθηκαν στα 233 εκατ. ευρώ έναντι 180 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Παράλληλα, η πρώτη ελληνική τράπεζα που ανακτά την επενδυτική βαθμίδα γίνεται η Εθνική Τράπεζα, η οποία αξιολογήθηκε με BBB (low) με σταθερές προοπτικές από τον οίκο DBRS, σχεδόν 15 χρόνια μετά την κρίση.

Η αξιολόγηση της ΕΤΕ ισοδυναμεί με αυτή του αξιόχρεου της Ελλάδας, ενώ ο οίκος προβλέπει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα την ξεπεράσει, δεδομένης της συγκέντρωσής της στην εγχώρια αγορά και τη σημαντική έκθεσή της στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Η Coca Cola ανακοίνωσε οργανική αύξηση εσόδων 12,6%, αύξηση 1,8% του όγκου πωλήσεων, καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο αυξημένα κατά 10,6% και αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις κατά 1,0% σε δημοσιευμένη βάση, ανακοίνωσε η Coca Cola HBC για το πρώτο τρίμηνο του 2024.  

Επίσης, αναµένονται τα τριµηνιαία αποτελέσµατα της Entersoft και την Τετάρτη ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Εξομαλυμένα κέρδη 0,21 ευρώ ανά μετοχή το α’ τρίμηνο

Coca Cola HBC: Οργανική αύξηση εσόδων 12,6% το πρώτο τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News