Business & Finance Πέμπτη 18/04/2024, 23:30
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζουν το σερί απωλειών για πέμπτη ημέρα S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Συνεχίζουν το σερί απωλειών για πέμπτη ημέρα S&P 500 και Nasdaq

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τον S&P 500 να υποχωρεί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 37.775,38 μονάδες ενώ ο S&P 500 έχασε 0,25% στις 5.009,77 μονάδες και ο Nasdaq μειώθηκε κατά 0,52% στις 15.601,50 μονάδες.

Κάθε ημέρα αυτής της εβδομάδας, ο S&P 500 κινούνταν σε θετικό έδαφος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μόνο για να εγκαταλείψει αυτό το κέρδος λίγο πριν από το κλείσιμο.

Με αυτές τις πτώσεις, ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική ημέρα τους. Για τον S&P 500, πρόκειται για το πρώτο σερί απωλειών αυτής της διάρκειας από τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό είναι επίσης το μεγαλύτερο αρνητικό σερί για τον Nasdaq από τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, και οι τρεις δείκτες, σε επίπεδο εβδομάδας οδεύουν προς πτώση. Ο S&P 500 έχει διολισθήσει περισσότερο από 2% μέχρι στιγμής στην εβδομάδα, ενώ ο Dow έχει υποχωρήσει κατά 0,6% για την ίδια περίοδο. Ο Nasdaq από τη μεριά του σημειώνει πτώση άνω του 3% αυτή την εβδομάδα, με τον δείκτη σε οδεύει στην τέταρτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα του, η οποία θα σηματοδοτούσε το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Δεκέμβριο του 2022.

Και οι τρεις δείκτες κινούνται πτωτικά μέχρι στιγμής και σε επίπεδο μήνα για τον Απρίλιο, σε πλήρη αντίθεση με τις ισχυρότερες από το αναμενόμενο επιδόσεις της αγοράς που καταγράφηκαν το α’ τρίμηνο.

Οι κινήσεις έρχονται κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου δεύτερου τριμήνου στη Wall Street, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν τον Απρίλιο. Αυτή η υποχώρηση οφείλεται εν μέρει στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού και τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

«Αυτή ήταν μία από τις πιο ευρέως διαφημισμένες υποχωρήσεις που είχαμε», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. Τώρα, «αυτό στο οποίο δίνουμε προσοχή… είναι αν θα δούμε χαμηλότερα χαμηλά ή όχι».

Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών κερδών σε αυτό που διαμορφώνεται ως θετικό ξεκίνημα για τη σεζόν. Πάνω από το 12% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 έχουν πλέον υποβάλει εκθέσεις, σύμφωνα με την FactSet. Από αυτές που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα, το 73% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street για τις επιμέρους επιδόσεις τους.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News