Business & Finance Τετάρτη 10/04/2024, 13:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια για τις 1.420 μονάδες με βαρίδια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια για τις 1.420 μονάδες με βαρίδια

Ασθενείς ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία κινείται στα επίπεδα των 1.420 μονάδων. Από τη υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίσουν οι μετοχές του ΟΤΕ και της Ελλάκτωρ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:30 διαμορφώνεται στις 1.420,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,20% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 39 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.425,68 μονάδες (+0,56%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29%.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,30% καθώς μόνο η Alpha ενισχύεται κατά 0,54%, ενώ πτωτικά κινούνται Eurobank (-0,66%), ΕΤΕ (-0,13%) και η μετοχή της Πειραιώς είναι σχεδόν αμετάβλητη.  

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Ελλάκτωρ και της ΕΥΔΑΠ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas, της Eurobank και της Lamda.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές με το ενδιαφέρον όλων σήμερα να είναι στραμμένο στις ΗΠΑ και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Μαρτίου.

Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα έχει αυξηθεί 0,3% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση και 3,4% σε ετήσια.
Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή παρακολουθείται στενά σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς θα επηρεάσει την πολιτική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Επίσης, θα δημοσιευθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του περασμένου μήνα.

Σήμερα, εξάλλου, αρχίζει και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, η οποία αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπουν η αυριανή ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής και οι δηλώσεις της Christine Lagarde που θα ακολουθήσουν σχετικά με το μέλλον των επιτοκίων.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν κυρίως επειδή ο εταιρικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας ανέβηκε τον Μάρτιο και οι επενδυτές αξιολογούσαν τις αποφάσεις για τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης. Την προσοχή τράβηξε επίσης ο οίκος αξιολόγησης Fitch που αναθεώρησε τις προοπτικές του για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κίνας σε αρνητικές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος με την προσοχή σε ΗΠΑ και ΕΚΤ

Wall Street: Τα βλέμματα στον πληθωρισμό – Μικρές μεταβολές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News