Business & Finance Τρίτη 9/04/2024, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζει ανοδικά με οδηγό τις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζει ανοδικά με οδηγό τις τράπεζες

Η ανάκαμψη που βγήκε χθες δείχνει να ισχυροποιείται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρά τις ήπιες πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.415,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1% με την αξία των συναλλαγών στα 17,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,57%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται kat;a 1,87% με την Eurobank στο +2%, την Alpha στο +1,79%, την Πειραιώς στο +1,23% και την ΕΤΕ στο +0,77%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ και της Μυτιληναίος. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohelas και της ΕΥΔΑΠ.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές διεθνώς έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα συνεδριάσει την Πέμπτη και θα δώσει το στίγμα της για την επιτοκιακή πολιτική που θα ακολουθήσει. Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί η έκθεση για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΧΑ, Γιάννος Κοντόπουλος εστίασε χθες σε παρουσίαση που έκανεσε δημοσιογράφους στη διαδικασία μετάταξης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές, τις αλλαγές στον κανονισμό της Κύριας Αγοράς και τα επόμενα roadshows της φετινής χρονιάς.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά την μετάταξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές, ο κ. Κοντόπουλος ανέφερε ότι είναι σημαντική γιατί πετυχαίνει καλύτερες αποτιμήσεις για τις εισηγμένες εταιρείες , προσφέρει αυξημένη πρόσβαση και μεγαλύτερη προβολή της ελληνικής κεφαλαιαγοράς στην επενδυτική κοινότητα
μειώνει τη μεταβλητότητα η οποία είναι αυξημένη στις αναδυόμενες αγορές λόγω του υψηλότερου κινδύνου, αυξάνει τη ρευστότητα και το βάθος της αγοράς. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς το Χ.Α. θα μπει στο κλαμπ των ανεπτυγμένων – Η διαδικασία και οι αλλαγές

Ευρωαγορές: Απώλειες εν αναμονή της ΕΚΤ – Στήριγμα η BP

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News