Business & Finance Τρίτη 9/04/2024, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Απώλειες εν αναμονή της ΕΚΤ – Στήριγμα η BP

Ευρωαγορές: Απώλειες εν αναμονή της ΕΚΤ – Στήριγμα η BP

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν με πτώση την Τρίτη καθώς επικρατεί επιφυλακτικότητα εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα και τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για το πότε θα προχωρήσει η νομισματική χαλάρωση, ενώ την ίδια ώρα τα κέρδη του βρετανικού ενεργειακού κολοσσού BP και των μεταλλευτικών εταιρειών συγκατούν τις απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,19%,μετά τη χθεσινή ισχυρότερη άνοδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,48%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,36% τις 8.086 μονάδες και στη Βρετανία ο FTSE χάνει 0,04%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,4%. 

Ωστόσο, ο κλάδος των εταιρειών πρώτων υλών ενισχύεται σχεδόν 1% καθώς οι τιμές του χαλκού στη Σανγκάη ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εν μέσω αισιοδοξίας για θετικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις μεγάλες οικονομίες.

Ειδικότερα, η μετοχή της BP σημειώνει άνοδο 1,9% μετά την πρόβλεψη της εταιρείας ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου του πρώτου τριμήνου, καθώς και η ενέργεια χαμηλών εκπομπών θα αυξηθούν σε τριμηνιαία βάση.

Το επενδυτικό ρίσκο συγκρατείται ενόψει της βασικής εκτύπωσης των ΗΠΑ την Τετάρτη και της απόφασης της ΕΚΤ την Πέμπτη που θα μπορούσε να καθορίσει τις προοπτικές για μειώσεις των επιτοκίων.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News