Business & Finance Δευτέρα 8/04/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακά κέρδη με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed

Wall Street: Οριακά κέρδη με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed

Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από το sell-off της περασμένης εβδομάδας ενώ η αγορά βρίσκεται εν αναμονή των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό αλλά και την έναρξη της νέας περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,01% στις 38.909 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 5.202,8 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,07% στις 16.263 μονάδες.

Η Wall Street ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα με θετικό πρόσημο, επεκτείνοντας τα κέρδη της Παρασκευής, ενώ στο σύνολό της εβδομάδας σημειώθηκαν ισχυρές απώλειες. Το επενδυτικό κλίμα βάρυναν οι νεότερες εκτιμήσεις ότι μπορεί τελικά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μην ξεκινήσει τη νομισματική χαλάρωση τον Ιούνιο.

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Μαρτίου, τα οποία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Η μέτρηση αναμένεται να δείξει κάποια υποχώρηση του δομικού πληθωρισμού στο 3,7% σε ετήσια βάση από 3,8% τον προηγούμενο μήνα, πολύ πιο πάνω πάντως από τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Η ανάγνωση έρχεται επίσης μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της Fed ότι ο κολλώδης πληθωρισμός θα καθυστερήσει τα επιτόκια στις αρχές του 2024. 

Επίσης, την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθούν και τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed με περισσότερα στοιχεία για τις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων. 
Τα «γερακίσια» σχόλια των αξιωματούχων της Fed, καθώς και τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής που έδειξαν ότι αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας, είχαν ως αποτέλεσμα οι traders να περιορίσουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο στο 51%.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά επίσης η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου. Την Παρασκευή θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo.

Σήμερα, η μετοχή της Boeing υποχωρεί κατά 0,5%, αφού ένα κάλυμμα κινητήρα σε αεροσκάφος της Southwest Airlines – ένα Boeing 737-800 – έπεσε κατά τη διάρκεια της απογείωσης στο Ντένβερ και χτύπησε το πτερύγιο του φτερού, σε μια ακόμα ένδειξη των προβλημάτων δυσλειτουργίας της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News