Business & Finance Παρασκευή 5/04/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Απώλειες 1,2% στην εβδομάδα για τον STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Απώλειες 1,2% στην εβδομάδα για τον STOXX 600

 Σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων υποχώρησε σήμερα ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 μετά τα «επιθετικά» σχόλια αξιωματούχων της Fed, τη γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία στις ΗΠΑ για την απασχόληση Μαρτίου. 

Ο STOXX 600 υποχώρησε στη σημερινή συνεδρίαση 0,9%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση από τις αρχές Φεβρουαρίου. Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,2%, τις χειρότερες εβδομάδας από τα μέσα Ιανουαρίου. 

Οι εταιρείες κοινής ωφελείας, το λιανεμπόριο και οι τηλεπικοινωνίες ήταν οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο, με απώλειες 1,6% και 2,2%. 

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης, όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία υποχώρησαν 1% έκαστος. 

Τα νέα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν περισσότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας το Μάρτιο, γεγονός που δείχνει ότι η αγορά εργασίας είναι δυναμική και ενδεχομένως να καθυστερήσει την έναρξη των επιτοκιακών μειώσεων από την Fed. Γενικότερα, οι αξιωματούχοι της Fed κρατούν μία πιο αυστηρή στάση. 

Επίσης, ο δείκτης STOXX που παρακολουθεί τη μεταβλητότητα εκτινάχθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2023, γεγονός που αντανακλά την αγωνία των επενδυτών. 

Στην Ευρωζώνη, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν 0,7% σε ετήσια βάση, λιγότερο ωστόσο από 1,3% που είχαν προβλέψει αναλυτές του Reuters. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News