Business & Finance Πέμπτη 4/04/2024, 20:29
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε αποκλιμάκωση οι αποδόσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Ομόλογα: Σε αποκλιμάκωση οι αποδόσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία αποθερμαίνεται. 

Οι αιτήσεις αυξήθηκαν σε υψηλό διμήνου την προηγούμενη εβδομάδα, στις 221.000 από 212.000 της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε πέντε μονάδες βάσης στο 2,35%, ακολουθώντας την τάση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου οι αποδόσεις των 10ετών αποκλιμακώθηκαν τρεις μονάδες βάσης. Στη γερμανική διετία, η απόδοση περιορίστηκε στο 2,85%.

Στην ευρωπεριφέρεια, το κόστος δανεισμού στην ιταλική 10ετία περιορίστηκε 12 μονάδες βάσης, στο 3,71%. Σημαντική αποκλιμάκωση και για τις ελληνικές αποδόσεις, στη 10ετία υποχώρησε στο 3,39% με το spread στις 104 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία περιορίστηκε στο 2,87%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν αυξημένος στα 112 εκατ.ευρώ. 

Ο Μίτσιελ Τάκερ, στρατηγικός αναλυτής της ING, εκτιμά ότι οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων θα παραμείνουν πιο σταθερές σε σχέση με τις αντίστοιχες στις ΗΠΑ, όπου η οικονομία είναι πιο ισχυρή και οι αποδόσεις θα μπορούσαν να παρουσιάσουν περαιτέρω κλιμάκωση. 

«Στην αρχή της εβδομάδας, είδαμε προς στιγμή το spread μεταξύ αμερικανικών και γερμανικών 10ετών να διαμορφώνεται στις 200 μονάδες βάσης». 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News