Business & Finance Πέμπτη 4/04/2024, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δειλή ανάκαμψη με τραπεζική στήριξη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δειλή ανάκαμψη με τραπεζική στήριξη

Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη σημαντική υποχώρηση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

O Γενικός Δείκτης στις 11:15 διαμορφώνεται στις 1.392,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 17 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,65%.

Ο τραπεζικός δείκτης ανακάμπτει, μετά τις βαριές απώλειες, κατά 0,72% στις 1.172 μονάδες με οδηγό την Alpha στο +2,15%, ενώ ακολουθούν Eurobank (+1,04%), Πειραιώς (+0,94%), ενώ η ΕΤΕ κινείται αμετάβλητη.  

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines, της Ελλάκτωρ και της ΔΕΗ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas και της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, πάντως, οι διορθώσεις θεωρούνται αναμενόμενες και είναι προτιμότερες από μια παρατεταμένη ανοδική κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω πορεία του Χ.Α., πολλά θα εξαρτηθούν και από τις διεθνείς. Οι πιέσεις που δέχθηκαν οι ευρωπαϊκοί και οι αμερικανικοί δείκτες στις αρχές της εβδομάδας –και οι οποίες ήρθαν έπειτα από ένα πολύ «δυνατό» τρίμηνο– φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, πως ολοκληρώθηκαν, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια και με την ΕΚΤ να μπαίνει στο επίκεντρο την ερχόμενη εβδομάδα ενόψει της συνεδρίασης της 11ης Απριλίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια ανάκτησης του μομέντουμ

Wall Street: Mε πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ο Dow

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News