Business & Finance Τετάρτη 3/04/2024, 20:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρά κέρδη με οδηγό τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρά κέρδη με οδηγό τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, στον απόηχο των ηπιότερων του αναμενομένου στοιχείων για τον κλάδο παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου στην Ευρωζώνη ισχυροποιούν το σενάριο για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, στις 510,23 μονάδες, ανακάμπτοντας από το χαμηλό δύο εβδομάδων στη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Η Barclays αναθεώρησε ανοδικά το στόχο της για το δείκτη στο τέλος του έτους στις 540 από 510, εν αναμονή της πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής, τις πιο φθηνές αποτιμήσεις στην Ευρώπη και τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. 

Οι τράπεζες παρουσίασαν τα μεγαλύτερα κέρδη, της τάξης του 1,4% αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο απο τις αρχές του 2018, ενώ της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν 1,5%. 

Το ινστιτούτο ISM ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός κλάδος υπηρεσιών επιβραδύνθηκε περαιτέρω το Μάρτιο, ενώ ο δείκτης των τιμών που πλήρωσαν οι επιχειρήσεις για πρώτες ύλες υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών. 

Από τους υπόλοιπους κλάδους, αυτός της τεχνολογίας ενισχύθηκε 0,9%. Ο σεισμός στην Ταϊβάν δημιουργεί ανησυχίες για διακοπή στην προσφορά ζωτικής σημασίας τσιπ για τη βιομηχανία. 

Από τους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,3% στις 18.373 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,29% στις 8.153 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε οριακά θετικά στις 7.937 μονάδες. 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός MIB κέρδισε 0,45%, παρά το γεγονός ότι η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για φέτος και το επόμενο έτος, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,52%.

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News