Business & Finance Τετάρτη 3/04/2024, 11:26
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα στη σκιά της διόρθωσης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα στη σκιά της διόρθωσης

Με περιορισμένες διακυμάνσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση, εν μέσω μικρών μεταβολών των ευρωπαϊκών αγορών και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο Απρίλιος και το δεύτερο τρίμηνο ξεκίνησαν συνεπώς με τις χειρότερες προϋποθέσεις για την αγορά, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχασε τις 1.400 μονάδες έπειτα από 10 συνεδριάσεις. Στη διορθωτική τάση συνέβαλε και το αρνητικό «γύρισμα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Wall Street με την επιστροφή από τις αργίες του Καθολικού Πάσχα, καθώς περιορίζονται οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο.

Προς το παρόν πάντως οι αναλυτές δεν προβληματίζονται –αναμένοντας βέβαια τη συνέχεια–, καθώς επισημαίνουν πως η οπισθοχώρηση θα αποτελέσει ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις, αρκεί να μην υπάρξει γενικότερη επιδείνωση του διεθνούς κλίματος. Τεχνικά, το πρώτο σημείο στήριξης εντοπίζεται στις 1.386 μονάδες, το οποίο εάν βέβαια χαθεί, θα οδηγήσει προς τις 1.350 μονάδες τον Γενικό Δείκτη. 

Σε αυτό το πλαίσιο Γενικός Δείκτης στις 11:20 διαμορφώνεται στις 1.395,01 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,08% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,16%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται οριακά κατά 0,01% με την Πειραιώς να σημειώνει κέρδη 0,29%, την Alpha να κινείται αμετάβλητη, τη Eurobank χάνει 0,4% και η ΕΤΕ 0,56%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών, της Aegean Airlines και του ΟΠΑΠ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil, του ΟΛΠ και της ΕΥΔΑΠ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης εν αναμονή του πληθωρισμού

Deutsche Bank: Το soft landing δίνει ώθηση στις αγορές – Έμεινε πίσω το ΧΑ τον Μάρτιο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News