Business & Finance Τρίτη 2/04/2024, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εκκίνηση τριμήνου με νέα κέρδη

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εκκίνηση τριμήνου με νέα κέρδη

Με κέρδη επιστρέφουν από τις διακοπές του Καθολικού Πάσχα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε μια σειρά από οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για τον πληθωρισμό από τη Γερμανία, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,43% στις 514,8 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,17% στις 18.521 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,3% στις 8.232 μονάδες, ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,64% στις 8.002,9 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,24% ενώ στην Ισπανία ο IBEX υποχωρεί οριακά κατά 0,05%.  

Ενισχυμένες είναι οι μετοχές τεχνολογίας, με τη μετοχή της BE Semiconductor Industries να σημειώνει άλμα 4,6% αφού η Barclays αναβάθμισε τη σύστασή της σε «overweight» από «equal weight».

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν το πρώτο τρίμηνο του 2024 περίπου 6,8% υψηλότερα την Πέμπτη, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι πιέσεις από τις υψηλότερες τιμές υποχωρούν.

Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές καταγράφηκαν μεικτά πρόσημα με το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να καταγράφουν κέρδη, καθώς η μετοχή της Xiaomi σημείωσε άνοδο, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν τα οικονομικά στοιχεία από τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία. Τα futures στη Wall Street υποχωρούν, αφού ο S&P 500 και ο Dow Jones Industrial Average ξεκίνησαν τον Απρίλιο με πτώση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Με πτώση άνω των 200 μονάδων ο Dow – Άνοδος ομολογιακών αποδόσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News