Business & Finance Πέμπτη 21/03/2024, 20:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε χαμηλό εβδομάδας οι αποδόσεις μετά τις κεντρικές τράπεζες

Ομόλογα: Σε χαμηλό εβδομάδας οι αποδόσεις μετά τις κεντρικές τράπεζες

Σε χαμηλό εβδομάδας υποχώρησαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, αφότου η Φέντεραλ Ριζέρβ επιβεβαίωσε ότι θα κάνει φέτος τρεις επιτοκιακές μεώσεις και η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας μείωσε τα επιτόκιά της για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια σύσφιγξης. 

Η αντίδραση της αγοράς στην Τράπεζα της Αγγλίας ήταν σιωπηρή παρότι η απόδοση των βρετανικών ομολόγων αποκλιμακώθηκε ελαφρώς. 

Οι αγορές χρήματος δίδουν πιθανότητα 90% για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ έως τον Ιούνιο από λιγότερο από 80% που έδιδαν την Τετάρτη. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε τρεις μονάδες βάσης στο 2,40%. 

Η απόδοση του ελβετικού διετούς, που είναι περισσότερο ευάλωτη στις προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική, υποχώρησε 13 μονάδες βάσης στο 0,98%, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το Δεκέμβριο. 

Στη Βρετανία, η απόδοση του διετούς διαμορφώθηκε στο 4,16% με πτώση επτά μονάδων βάσης, με την πτώση να ξεπερνά τις 12 μονάδες βάσης αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Tράπεζας της Αγγλίας. 

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε περίπου τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,67%. Το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ανέβηκε ελαφρώς στις 125 μονάδες βάσης, αφού άγγιξε χαμηλό δύο ετών στις 115 μονάδες βάσης την προηγούμενη εβδομάδα. 

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινήθηκε στο 3,40% με το spread σταθερό στις 99 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία το κόστος δανεισμού διαμορφώθηκε στο 2,89%. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν αυξημένος στα 104 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 42 εκατ. στη 10ετία και επιπλέον 40 εκατ. στους κοντινούς τίτλους. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News