Business & Finance Τετάρτη 20/03/2024, 19:15
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σταθερές οι αποδόσεις του ευρώ, περιμένοντας την Fed

Ομόλογα: Σταθερές οι αποδόσεις του ευρώ, περιμένοντας την Fed

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στην αγορά κρατικών ομολόγων του ευρώ, καθώς οι συναλλασσόμενοι προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τις δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 2,43% με πτώση 1,5 μονάδας βάσης, ενώ αντίθετα στη διετία διαμορφώθηκε στο 2,90% με οριακή άνοδο. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς δεν παρουσίασε μεταβολή παραμένοντας στο 3,70%. Στο ίδιο μήκος κύματος και η απόδοση της ελληνικής 10ετίας, στο 3,42% με το spread στις 99 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία το κόστος δανεισμού διαμορφώθηκε στο 2,92%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ περιορίστηκε στα 42 εκατ. ευρώ. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι αποδόσεις του ευρώ δέχθηκαν κάποιες παροδικές πιέσεις, επηρεαζόμενες εν μέρει από αξιωματούχους της ΕΚΤ, που προσπάθησαν να κάμψουν τα στοιχήματα των επενδυτών για σειρά επιτοκιακών μειώσεων. 

«Ακόμη και μετά την πρώτη μείωση, δεν μπορούμε να δεσμευθούμε εκ των προτέρων για ένα συγκεκριμένο μονοπάτι μείωσης των επιτοκίων», είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάδελφός της Ίζαμπελ Σνάμπελ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ανοίξει μία νέα εποχή διαρθρωτικά υψηλότερων επιτοκίων. 

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην Φέντεραλ Ριζέρβ για το εάν θα περιορίσει τον αριθμό των επιτοκιακών μειώσεων σε δύο των 25 μονάδων βάσης από τρεις που είχε προβλέψει το Δεκέμβριο. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News