Business & Finance Τετάρτη 13/03/2024, 11:30
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επαναφορά στις 1.400 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επαναφορά στις 1.400 μονάδες

Με άνοδο κινούνται οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να επανέρχεται πάνω από τις 1.400 μονάδες, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:25 διαμορφώνεται στις 1.406,2 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,73% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 21 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,7%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,9% στις 1.205 μονάδες με την Alpha bank να κινείται ισχυρά ανοδικά κατά 1,59%, ενώ πιο περιορισμένα είναι τα κέρδη σε Eurobank (+0,68%), ETE (+0,46%), ενώ νέα πτώση 0,45% καταγράφει η Πειραιώς. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Aegean, της Viohalco. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ.

Χθες, η αγορά βρήκε στηρίξεις σε επιλεγμένα blue chips κι έκλεισε σε θετικό έδαφος, χωρίς όμως να καλύπτει τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας. Πάντως, τα αποτελέσματα κερδοφορίας των εισηγμένων που δημοσιεύονται συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία ότι το 2023 θα αποτελέσει χρονιά-ρεκόρ, λειτουργώντας θετικά στην αντίληψη των επενδυτών προς το Χ.Α. Στο υπόλοιπο της τρέχουσας εβδομάδας, μετά τις «Σαράντης», Aegean, Εθνική Τράπεζα και Trade Estates, τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Titan, ανακοινώνοντας νέο ρεκόρ τζίρου και αύξηση 145% στα κέρδη το 2023, και αναμένεται αργότερα ο ΟΠΑΠ, ενώ την Πέμπτη η «Σαράντης» έχει προγραμματίσει και επενδυτική ημερίδα για την παρουσίαση του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού πλάνου του ομίλου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την Παρασκευή το μεσημέρι θα κλείσουν οι σειρές παραγώγων επί δεικτών και μετοχών, το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του FTSERussell, ενώ αργά το βράδυ η Moody’s θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα μετά τα νέα ρεκόρ

Τιτάν: Νέο ρεκόρ τζίρου και αύξηση 145% στα κέρδη το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News