Business & Finance Δευτέρα 11/03/2024, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέες απώλειες περιμένοντας τον πληθωρισμό

Wall Street: Νέες απώλειες περιμένοντας τον πληθωρισμό

Νέα πτώση καταγράφουν οι κύριοι δείκτες της Wall Street την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα, επεκτείνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας την ώρα που το ενδιαφέρον στρέφεται στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,32% στις 38.599,33 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,34% στις 5.103,61 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,31% στις 16.035,14 μονάδες.

Οι απώλειες στον τομέα της τεχνολογίας, ιδίως στην αγαπημένη της αγοράς NVIDIA Corporation που κατέγραψε βουτιά 5,5% (ενώ σήμερα υποχωρεί περίπου 2%), οδήγησε τους δείκτες της Wall Street σε απότομη υποχώρηση από τα υψηλά ρεκόρ του την Παρασκευή.

Η ανάμεικτη έκθεση για την απασχόληση συνέβαλε επίσης στην επιφυλακτικότητα της αγοράς, δεδομένου ότι έδειξε ότι οι μισθοδοσίες αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Φεβρουάριο, αν και η ανεργία αυξήθηκε. Τα στοιχεία αυτά ήρθαν αμέσως μετά από μια σειρά δηλώσεων γερακίστικων σημάτων για τα αμερικανικά επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.  

Αυτές οι απώλειες δημιούργησαν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον το πρόσφατο ράλι -με επίκεντρο την τεχνολογία και μοχλό την τεχνητή νοημοσύνη- είχε πλέον φτάσει στην κορύφωσή του.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, θα μελετηθούν προσεκτικά για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων και της οικονομίας.

Η μέτρηση αναμένεται να δείξει κάποια χαλάρωση του πληθωρισμού μετά τις υπερβολικές ενδείξεις του ΔΤΚ τους τελευταίους δύο μήνες, αν και ο ετήσιος πυρήνας αναμένεται να παραμείνει πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο της Fed για 2%. 

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell, καθώς και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας, είχαν επισημάνει την περασμένη εβδομάδα ότι εξακολουθούν να αναζητούν περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός εξασθενεί, προτού η τράπεζα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News