Business & Finance Τετάρτη 6/03/2024, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κανένα νέο από το Powell – Επιστροφή στα κέρδη

Wall Street: Κανένα νέο από το Powell – Επιστροφή στα κέρδη

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street ενώ αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων καθώς ο Jerome Powell απλώς επιβεβαίωσε ότι η Fed δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια. 

Οι μετοχές τεχνολογίας ηγούνται της ανάκαμψης των μετοχών, με τον Nasdaq να υπεραποδίδει μετά το ξεπούλημα της προηγούμενης συνεδρίασης. Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,36% στις 38.723,32 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,5% στις 16.008,5 , όσο και ο ευρύτερος S&P 500 που σημειώνει άνοδο 0,5% στις 5.104,87 .

Στην κατάθεσή του σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι πιθανότατα θα είναι σκόπιμο να αρχίσει η μείωση του κόστους δανεισμού «κάποια στιγμή φέτος», αλλά ξεκαθάρισε ότι η Fed δεν είναι ακόμη έτοιμη για να προχωρήσει σε αυτήν. Σύμφωνα με τον Powell, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά τους κινδύνους αναζωπύρωσης του πληθωρισμού και δεν θέλουν να κάνουν βιαστικές κινήσεις.

Η ομιλία του Powell δεν προσέφερε κανένα καινούργιο στοιχείο σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της Fed στη νομισματική πολιτική ή για τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας και μάλιστα σε ορισμένα σημεία χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια γλώσσα με προηγούμενες εμφανίσεις του. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι οι αξιωματούχοι δεν θέλουν να χαθεί η πρόοδος που έχει γίνει εναντίον του πληθωρισμού και θέλουν να αποφασίζουν βάσει των στοιχείων που έρχονται, χωρίς να θέτουν μια συγκεκριμένη πορεία από τώρα.

Παράλληλα, τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 140.000 τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ μετά από αύξηση 111.000 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη το ερευνητικό ινστιτούτο ADP σε συνεργασία με το Stanford Digital Economy Lab. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σχετικά ανθεκτική, δίνοντας στη Fed μεγαλύτερο περιθώριο να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή αναμένεται να δώσουν περισσότερες ενδείξεις σε αυτό το μέτωπο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Powell: Η Fed δεν είναι ακόμα έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια

ΗΠΑ: 140.000 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο στον ιδιωτικό τομέα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News