Business & Finance Τετάρτη 6/03/2024, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Επιφυλακτική άνοδος με το βλέμμα στα επιτόκια

Ευρωαγορές: Επιφυλακτική άνοδος με το βλέμμα στα επιτόκια

Επιφυλακτικά κινούνται και σήμερα οι αγορές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να έχουν βλέμμα στραμμένο στην επικείμενη κατάθεση του προϋπολογισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην ομιλία του Jerome Powell στο Κογκρέσο αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κερδίζει 0,04% στις 496,51 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακή άνοδο 0,01% στις 17.700,20 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,05% στις 7.931,86 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,1% στις 7.653,57 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX ενισχύεται 0,4%. 

Η απόφαση της ΕΚΤ για την πορεία των επιτοκίων αναμένεται την Πέμπτη, με τις αγορές να έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι δεν θα κάνει κίνηση, ενώ τα στοιχεία για το ΑΕΠ και τις πωλήσεις λιανικής της Ευρωζώνης, όπως επίσης και κάποια μακροοικονομικά στις ΗΠΑ αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας. 

Οι επενδυτές αναμένουν και την την κατάθεση του προέδρου της Fed Jerome Powell σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το πού βρίσκεται η κεντρική τράπεζα όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, ενώ θα αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τον ρυθμό και το χρονοδιάγραμμα των αναμενόμενων μειώσεων των επιτοκίων φέτος. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας θα μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας την Πέμπτη.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News