Business & Finance Τρίτη 5/03/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποχώρηση για τους τεχνολογικούς κολοσσούς μετά το ράλι

Wall Street: Υποχώρηση για τους τεχνολογικούς κολοσσούς μετά το ράλι

Υπό πίεση είναι και σήμερα οι κύριοι δείκτες στη Wall Street καθώς τρεις τεχνολογικοί κολοσσοί υφίστανται απώλειες, ενώ οι επενδυτές αναμένουν έναν νέο κύκλο οικονομικών δεδομένων που θα συμπληρώσει το παζλ της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ο ευρύτερος S&P 500 συνεχίζει να υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ και χάνει 0,5% στις 5.103,2 μονάδες, ο βιομηχανικός Dow σημειώνει πτώση επίσης 0,5% στις 38.784,95, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1,14% στις 16.022,54 μονάδες. 

Tο πρόσφατο ράλι προκάλεσε ανησυχία για τις υψηλές αποτιμήσεις – ειδικά στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν βουτιά 24% στις πωλήσεις του iPhone της Apple στην Κίνα και η μετοχή της υποχωρεί κατά 2,6%, ενώ η Advanced Micro Devices Inc. χάνει 1,8% μετά την αποτυχία πώλησης ενός τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην ασιατική χώρα. Τέλος, η Tesla Inc. χάνει πάνω από 2%, καθώς οι αποστολές της στην Κίνα κατέρρευσαν.

Η προσοχή της Wall Street είναι στραμμένη και στην κατάθεση του προέδρου της Fed Jerome Powell στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα. Εκεί, αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα της επιτροπής πολιτικής ότι δεν υπάρχει βιασύνη για μείωση των επιτοκίων.

«Εν όψει της αυριανής κατάθεσης του Powell, διαφαίνεται μια αργή αναταραχή στις αγορές ή μια μέτρια συνέχιση της πτώσης – καθώς παρατηρείται κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών από την πρόσφατη πορεία σε ιστορικά υψηλά», δήλωσε ο Tom Essaye, ιδρυτής της The Sevens Report.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News