Business & Finance Δευτέρα 4/03/2024, 23:23
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ήπια πτωτικά και οι 3 κύριοι δείκτες

Wall Street: Ήπια πτωτικά και οι 3 κύριοι δείκτες

Ο S&P 500 έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα τη Δευτέρα, αφού σημείωσε νέο ρεκόρ, με τις ανοδικές κινήσεις των μετοχών των εταιρειών παραγωγής τσιπ να αντισταθμίζουν την αδυναμία Apple Inc, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των οικονομικών στοιχείων και της κατάθεσης του προέδρου της Fed, Jerome Powell στο Κογκρέσο.

Η Apple έχασε έδαφος μετά την επιβολή προστίμου ύψους 2 δισ. δολαρίων από την ΕΕ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, καθώς εμπόδιζε τη Spotify και άλλες εταιρείες streaming μουσικής να ενημερώνουν τους χρήστες για τις επιλογές πληρωμής εκτός του App Store της.

Αλλά τα ράλι στις μετοχές τσιπ, συμπεριλαμβανομένης της Nvidia βοήθησε τον S&P 500 να πετύχει νέα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ποντάρουν στη ζήτηση για προϊόντα που τροφοδοτούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) αν και ήταν σε γενικές γραμμές επιφυλακτικοί ενόψει των οικονομικών στοιχείων.

«Αυτή είναι μία από εκείνες τις ημέρες όπου οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή για τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Burns McKinney, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της NFJ Investment Group.

Οι επενδυτές περιμένουν πληροφορίες για την αμερικανική οικονομία από τα βασικά μηνιαία στοιχεία, όπως οι μετρήσεις για τον τομέα των υπηρεσιών, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη, και τα στοιχεία για τις μισθοδοτικές καταστάσεις εκτός του αγροτικού τομέα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Scott Wren, ανώτερο στρατηγικό αναλυτή της παγκόσμιας αγοράς στο Wells Fargo Investment Institute.

«Η αγορά εξακολουθεί να προσπαθεί να χωνέψει τις προοπτικές για την οικονομία, τα κέρδη και την Federal Reserve», δήλωσε ο Wren, αλλά σημείωσε ότι τόσο οι θεσμικοί όσο και οι μικροεπενδυτές έχουν κάποιο φόβο ότι θα χάσουν κάτι, καθώς παρακολουθούν τις μετοχές να χτυπούν νέα ρεκόρ.

«Οι επενδυτές δεν μπορούν να κάθονται και να βλέπουν τον S&P 500 να ανεβαίνει κάθε μέρα και οι μικροεπενδυτές αρχίζουν να έχουν τον φόβο της απώλειας», δήλωσε ο Wren. «Οι μετοχές είναι ακριβές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν πιο ακριβές πριν από κάποια υποχώρηση. Το momentum στηρίζει την αγορά και η θετική σκέψη στηρίζει την αγορά».

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 97,55 μονάδες ή 0,25% στις 38.989,83 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 6,13 μονάδες ή 0,12% στις 5.130,95 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 67,43 μονάδες ή 0,41% στις 16.207,51 μονάδες.

Ο Nasdaq είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, κλείνοντας επίσης στο υψηλότερο επίπεδο για δύο συνεχόμενες ημέρες, καθώς το ράλι της τεχνολογίας με μοχλό την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις στη Wall Street.

Ο S&P 500 βρίσκεται επίσης σε σερί νίκης το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας άλμα άνω του 21% με κέρδη τεσσάρων συνεχόμενων μηνών μέχρι τον Φεβρουάριο. Η BofA Global Research αύξησε τον στόχο της για το τέλος του έτους για τον δείκτη αναφοράς στις 5.400 μονάδες, από 5.000 μονάδες, που αντιπροσωπεύει άνοδο 5% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο Powell πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τους αναλυτές να πιστεύουν ότι ο επικεφαλής της Fed θα παραμείνει σε κατάσταση αναμονής και παρακολούθησης της πολιτικής μετά την πρόσφατη κλιμάκωση του πληθωρισμού.

Η εταιρεία κατασκευής διακομιστών AI Super Micro Computer και η εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Deckers Outdoor σημείωσαν άνοδο ενόψει της ένταξής τους στον δείκτη S&P 500.

Οι μετοχές της Macy’s σημείωσαν, επίσης, άλμα μετά την αύξηση της προσφοράς τους για την αλυσίδα πολυκαταστημάτων με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία από τις επενδυτικές εταιρείες Arkhouse Management και Brigade Capital Management.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News