Business & Finance Δευτέρα 4/03/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση από τα ρεκόρ με την προσοχή στη Fed

Wall Street: Πτώση από τα ρεκόρ με την προσοχή στη Fed

Φρένο τραβούν στο ράλι των μετοχών οι επενδυτές τη Δευτέρα, καθώς αναμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδας, αλλά και τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προκειμένα να «μαντέψουν» τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί από το 15ο ρεκόρ του φέτος, καθώς χάνει μόλις 0,07% και διαμορφώνεται στις 5.133,28 μονάδες. Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,2% στις 39.008,79  μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει πτώση 0,22% στις 16.238,21  μονάδες.

Oι μετοχές της Macy’s σημειώνουν άλμα άνω του 14% μετά την αυξημένη προσφοράς μιας ομάδας επενδυτών που αποτελείται από την Arkhouse Management και την Brigade Capital για την ιδιωτικοποίηση της αλυσίδας πολυκαταστημάτων.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη και την Πέμπτη, την καθιερωμένη κατάθεσή του στο Κογκρέσο και αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν υπάρχει βιασύνη για μείωση των επιτοκίων, ειδικά μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν ότι οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για την απασχόληση αναμένεται να δείξουν ότι ψυχραίνεται η αγορά εργασίας, γεγονός που θα ενισχύσει τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι σε θέση να χαλαρώσει την πολιτική της ήδη από τον Ιούνιο.

«Για να αγγίξει ο S&P 500 νέο ιστορικό ρεκόρ για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, θα πρέπει πιθανότατα να ακούσει ενθαρρυντικά λόγια από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων στις δύο ημέρες της κατάθεσής του στο Κογκρέσο και να αποφευχθούν τυχόν μεγάλες εκπλήξεις από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο Chris Larkin στην E*TRADE από τη Morgan Stanley.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News