Business & Finance Δευτέρα 4/03/2024, 11:25
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη με οδηγό την Πειραιώς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη με οδηγό την Πειραιώς

Ανοδικά κινείται η αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την προσοχή να στρέφεται στο placement των μετοχών της Πειραιώς.

Η μετοχή της Πειραιώς καταγράφει σημαντικά κέρδη 2,96% και διαπραγματεύεται στα 4,1040 ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 0,53% καθώς Eurobank και ΕΤΕ καταγράφουν ήπιες απώλειες και η Alpha Bank κερδίζει 0,93%.

Ο Γενικός Δείκτης τις 11:20 διαμορφώνεται στις 1.42926 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,46% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 14 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,61%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς, της Viohalco, της Ελλάκτωρ και της Τέρνα Ενεργειακή. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-0,44%) και του ΟΠΑΠ (-0,29%).

Το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση έως 27% της Τράπεζας Πειραιώς άνοιξε σήμερα και μέσα σε λίγα λεπτά υπερκαλύφθηκε 4 φορές το σύνολο των τίτλων, καθώς η ζήτηση είναι πολύ ισχυρή.

Σε ότι αφορά την Πειραιώς, το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση έως 27% της Τράπεζας Πειραιώς άνοιξε σήμερα και μέσα σε λίγα λεπτά υπερκαλύφθηκε 4 φορές το σύνολο των τίτλων, καθώς η ζήτηση είναι πολύ ισχυρή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η δημόσια προσφορά αφορά έως 22% στο μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, που αντιστοιχεί σε 275.080.789 υφιστάμενες κοινές μετοχές, αλλά το ΤΧΣ μπορεί να αυξήσει κατά την απόλυτη κρίση του κατά έως 62.518.361 κοινές μετοχές, δηλαδή να διαθέσει 337.599.150 μετοχές, δηλαδή και το 27% που ελέγχει στην Τράπεζα. Εφόσον το βιβλίο υπερκαλύφθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πηγές του Moneyreview το ΤΧΣ πρόκειται να στοχεύσει στο 27%.

Η τιμή διάθεσης ορίστηκε μεταξύ 3,70 έως 4 ευρώ. Το εύρος της τιμής διάθεσης υποδηλώνει μικρό discount από το κλείσιμο της μετοχής της Τράπεζας την Παρασκευή στα 3,986 ευρώ, αλλά με προοπτική η ζήτηση να καλύψει την ανώτατη τιμή διάθεσης – δηλαδή έως τα 4 ευρώ ανά μετοχή.

Πίσω στο ΧΑ, ο αγορά ολοκλήρωσε την Παρασκευή έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, ενώ η αναμονή ενόψει του ποσοστού διάθεσης της Τράπεζας Πειραιώς από το ΤΧΣ δεν κόστισε σε μονάδες, ενώ η αγορά βρήκε στηρίγματα στα οικονομικά αποτελέσματα.

Η νέα περίοδος που ανοίγει σήμερα ενδέχεται να εκτονώσει τη συσσωρευμένη δυναμική της αγοράς, καθώς εκτός από το κλίμα που φτιάχνουν τα αποτελέσματα και τα μερίσματα, υπάρχουν πλέον αποχρώσες ενδείξεις ότι η κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων θα ενταθεί στο κοντινό διάστημα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Αναζήτηση προσήμου με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Τράπεζα Πειραιώς: Υπερκάλυψη του placement 4 φορές – Μέσα σε λίγα λεπτά

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News