Business & Finance Δευτέρα 4/03/2024, 11:07
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Αναζήτηση προσήμου με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Ευρωαγορές: Αναζήτηση προσήμου με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εμφανίζοντας ήπιες απώλειες στο άνοιγμα των σημερινών συνεδριάσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει «εύθραυστη» άνοδο, ενώ ο γερμανικός DAX βρίσκεται σε αναζήτηση προσήμου. Ήπια πτώση άνω του 0,15% εμφανίζουν ο γαλλικός CAC 40, ο ιταλικός FTSE MIB και ο αγγλικός FTSE 100. 

Την περασμένη εβδομάδα, οι περιφερειακές αγορές κατέγραψαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Υπενθυμίζεται ότι ο δομικός πληθωρισμός, ο δείκτης που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας, των τροφίμων και του καπνού, υποχώρησε στο 2,6% τον Φεβρουάριο από 2,8% τον Ιανουάριο, κοντά στις προβλέψεις των αναλυτών.

Αυτή την εβδομάδα, κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας, επενδυτές και παράγοντες της αγοράς θα «κοκκινίσουν» τα λόγια των αρμόδιων, ώστε να δουν πότε θα αρχίσει η νομισματική χαλάρωση στο ευρωπαϊκό μπλοκ. Τα στοιχήματα «δείχνουν» προς τον Ιούνιο, αλλά η ΕΚΤ έχει επισημάνει επανειλημμένως διά στόματος της προέδρου της, Christine Lagarde, πως υπό στενή παρακολούθηση είναι ο ρυθμός ανόδου των μισθών, καθώς και οι πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πληθωρισμός: Σταθερός στο 3,2% στην Ελλάδα, υποχώρησε στο 2,6% στην Ευρωζώνη

Ερευνα για ΕΚΤ: 3 αντί 4 επιτοκιακές μειώσεις προβλέπουν οι αναλυτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News