Business & Finance Παρασκευή 1/03/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική κίνηση – Διευρύνει το ρεκόρ ο Nasdaq

Wall Street: Υποτονική κίνηση – Διευρύνει το ρεκόρ ο Nasdaq

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street άνοιξαν υποτονικά την Παρασκευή μετά από ένα ράλι στην προηγούμενη συνεδρίαση, το οποίο πυροδοτήθηκε από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ενισχύουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το τεχνολογικό ράλι με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,33% στις 38.868,37 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά μόλις 0,03% στις 5.097,09, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq επεκτείνει το ιστορικό υψηλό στο οποίο έκλεισε χθες -για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2021- καθώς διαπραγματεύεται με άνοδο 0,15% στις 16.118,55 μονάδες.

Η αγορά έχει αγγίξει τα ιστορικά της υψηλά, μετά από έναν ασυνήθιστα ισχυρό Φεβρουάριο, ο οποίος οφείλεται στην ευφορία για την τεχνητή νοημοσύνη. Η φρενίτιδα γύρω από τις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης έχει αιφνιδιάσει πολλούς στη Wall Street.

Στα οικονομικά νέα, ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ της S&P Global ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, με τους επενδυτές να αναμένουν και μια σειρά από άλλες μετρήσεις που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση των προοπτικών για τα επιτόκια. Η τρέχουσα τιμολόγηση για τα συμβόλαια swap που εκτιμούν το αποτέλεσμα των μελλοντικών αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια προβλέπει τώρα περίπου τρεις μειώσεις κατά ένα τέταρτο της μονάδας φέτος.

Ο πρόεδρος της Fed Bank of Richmond, Thomas Barkin, δήλωσε ότι οι αγορές τιμολογούν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων φέτος ως απάντηση στα οικονομικά στοιχεία και όχι επειδή η κεντρική τράπεζα κερδίζει τη μάχη με τους επενδυτές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News