Business & Finance Παρασκευή 1/03/2024, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ανοδικές τάσεις περιμένοντας τον πληθωρισμό

Ευρωαγορές: Ανοδικές τάσεις περιμένοντας τον πληθωρισμό

Με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, οι οποίες καταγράφουν κέρδη. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση του δείκτη καταναλωτικών δαπανών κατά 2,5% ετησίως από 2,6% τον Ιανουάριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,33% με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των κερδών με 1,1%. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,4% στις 17.749 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί οριακά στις 7.922 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,47% στις 7.666 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,5%.

Ο Stoxx 600 έκλεισε σε ιστορικό υψηλό τον φεβρουάριο στον απόηχο των πρώτων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, που έδειξαν αποκλιμάκωση σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, ενώ και ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ -ο προτιμώμενος δείκτης της Fed- αυξήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα βάλει στο μικροσπόπιο τα σημερινά στοιχεία, καθώς χαράζει την πορεία της για μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων, με την οικονομική ανάπτυξη να παραμένει στάσιμη σε μεγάλο μέρος του μπλοκ. Η αγορά αναμένει ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει τις μειώσεις τον Ιούνιο, μαζί με τη Fed.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News