Business & Finance Πέμπτη 29/02/2024, 20:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Υποχώρησαν οι αποδόσεις μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ομόλογα: Υποχώρησαν οι αποδόσεις μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Υποχώρησαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, αφότου τα τελευταία στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν αποθέρμανση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, με τις αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας να αυξάνονται την προηγούμενη εβδομάδα, ενισχύοντας τις προσδοκίες των επενδυτών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια τον Ιούνιο. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε πέντε μονάδες βάσης, στο 2,41%, αφού όμως πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία στις ΗΠΑ ενισχυόταν τέσσερις μονάδες βάσης φθάνοντας έως το 2,51%, που είναι το υψηλότεορ επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία έδειξαν ότι σε μηνιαία βάση παρέμεινε σχετικά υψηλός τον Φεβρουάριο. 

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε 2,4% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, χαμηλότερα από το 2,6% του Δεκεμβρίου. Ο δείκτης αυτός παρακολουθείται στενά από την Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία του πληθωρισμού. 

Σε μηνιαία βάση ωστόσο αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,3% από 0,1%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Κατά τρεις μονάδες βάσης μειώθηκε και η απόδοση του γερμανικού διετούς στο 2,89%. 

Στη Γαλλία, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο του αναμενομένου, στο 3,1% τον Φεβρουάριο από 3,4% του Ιανουαρίου, ενώ στην Ισπανία περιορίστηκε στο 2,9% από 3,5%. 

Τα στοιχεία για το σύνολο της Ευρωζώνης θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,85%. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς περιορίστηκε στο 3,46% με το spread στις 104 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 2,97%. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν αυξημένος στα 107 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News