Business & Finance Πέμπτη 29/02/2024, 15:29
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.420 μονάδες με οδηγό την Πειραιώς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.420 μονάδες με οδηγό την Πειραιώς

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία έχει διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 1.420 μονάδων, μετά την τριήμερη στασιμότητα που παρατηρήθηκε, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωαγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:15, διαμορφώνεται στις 1.422,05 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,02% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 62 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,58%. Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 1,8%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,67%), του ΟΤΕ (+3,18%), της Elvalhalcor (+3,01%) και της Eurobank (+1,62%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-0,75%), της Ελλάκτωρ (-0,74%) και της Autohellas (-0,54%).

Τo ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις που αναμένονται σχετικά με το placement της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η σημερινή συνεδρίαση θα επηρεαστεί από το rebalancing των δεικτών MSCI, μετά την απόφαση για είσοδο των Intrakat και Intralot στον δείκτη Small Cap, ενώ χωρίς αλλαγές παρέμεινε ο MSCI Standard.

Όπως γράφει σήμερα το MR, κρίσιμες διαβουλεύσεις για τις προθέσεις των υποψήφιων επενδυτών σε σχέση με την τιμή που είναι διατεθειμένοι να δώσουν για το 27% της Τράπεζας Πειραιώς διεξάγουν αυτή την εβδομάδα για λογαριασμό του ΤΧΣ οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι UBS, Goldman Sachs και Bank of America. Από τη διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα κριθεί και το εύρος τιμής που θα αποφασίσει το Ταμείο στην καθοριστική συνεδρίαση του προσεχούς Σαββάτου, δύο ημέρες δηλαδή πριν ανοίξει το βιβλίο προσφορών, που εκτός απροόπτου θα γίνει τη ∆ευτέρα 4 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, μικρή άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα των αναλυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Αντίστροφη μέτρηση για την αποεπένδυση του ΤΧΣ

Ευρωαγορές: Ηπια ανοδικά με τον πληθωρισμό στο επίκεντρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News