Business & Finance Πέμπτη 29/02/2024, 10:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ηπια ανοδικά με τον πληθωρισμό στο επίκεντρο

Ευρωαγορές: Ηπια ανοδικά με τον πληθωρισμό στο επίκεντρο

Με μικρή άνοδο κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη με τους επενδυτές να έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν, σήμερα και αύριο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία Ιανουαρίου για τον δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών -το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ-, τα οποία θα δείξουν πως θα διαμορφωθεί η πορεία των επιτοκίων. Στην Ευρώπη, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα υποχώρησε στο ασθενέστερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 3,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα τον Φεβρουάριο, από 3,4% τον προηγούμενο μήνα, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ισπανία επίσης επιβραδύνθηκε – στο 2,9% από 3,5% – αν και υπερέβη ελαφρώς τις εκτιμήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,19% στις 495,5 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,25% στις 17.643,6 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,17% στις 7.967,3 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,28% στις 7.646,6 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,38%. 

Οι μετοχές της Beiersdorf υποχωρούν άνω του 3% μετά την πρόβλεψη του κατασκευαστή της Nivea ότι η αύξηση των οργανικών πωλήσεων θα επιβραδυνθεί το 2024, μετά την αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 10,8% το προηγούμενο έτος. 

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας κατασκευής εργαλείων κατασκευής τσιπ Aixtron κατρακυλά πάνω από 15%, παρά την πρόβλεψη για περαιτέρω αύξηση των εσόδων το 2024.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήρια: Τελειώνει το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών;

Wall Street: Αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό – Πτωτικές τάσεις

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News