Business & Finance Τετάρτη 28/02/2024, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες με φόντο μάκρο και επιτόκια

Wall Street: Απώλειες με φόντο μάκρο και επιτόκια

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ περιμένουν μια σειρά από ομιλητές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4%, στις 38.809,7  μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,24% και κινείται στις 5.067,15 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται στις 15.959,77 μονάδες με πτώση 0,48% χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη αναθεωρήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα στο 3,2% από 3,3% το δ’ τρίμηνο με τα στοιχεία να κρίνονται «αδιάφορα» από πολλούς επενδυτές, ενώ ήρθαν μόλις 24 ώρες πριν από την ανακοίνωση του προτιμώμενου της Fed δείκτη για τον πληθωρισμό.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα αυριανά στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE). Μετά το άλμα τόσο του δείκτη τιμών καταναλωτή όσο και του δείκτη τιμών παραγωγού, ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών της Πέμπτης θα αναδείξει πιθανότατα την ανώμαλη πορεία που αντιμετωπίζει η κεντρική τράπεζα για την επίτευξη του στόχου του 2%. Τα στοιχεία θα επικυρώσουν πιθανότατα την πεποίθηση των αξιωματούχων της Fed ότι δεν χρειάζεται βιασύνη για τη μείωση των επιτοκίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο 3,2% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη το δ’ τρίμηνο

ΗΠΑ: Σε χαμηλό σχεδόν 30ετίας η ζήτηση για αγορά κατοικίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News