Business & Finance Τετάρτη 28/02/2024, 11:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τρίτη μέρα επιφυλακτικότητας εν αναμονή της Πειραιώς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τρίτη μέρα επιφυλακτικότητας εν αναμονή της Πειραιώς

Περιορισμένες διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών για μια ακόμα συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας στο μοτίβο των τελευταίων ημερών με τα μοιρασμένα πρόσημα και την αγορά να βρίσκει στηρίγματα στις 1.410 μονάδες. Ωστόσο, σήμερα δείχνει να χάνει αυτό το ορόσημο, ενώ ο τζίρος εμφανίζεται ελαφρώς πιο αυξημένος σε σχέση με χθες και προχθές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30, διαμορφώνεται στις 1.408 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,27% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,64%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,40% με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ μόνο η Eurobank καταγράφει απώλειες άνω του 1%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών, της Coca Cola HBC και της Autohellas. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank, της Τιτάν και της Ελλάκτωρ.

Το μεγαλύτερο νέο δεδομένο που περιμένει η αγορά είναι το placement της Τράπεζας Πειραιώς που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, με το ενδιαφέρον τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό να είναι πολύ μεγάλο, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή.

Επίσης, πρεμιέρα κάνουν σήμερα για τις ομολογίες του εταιρικού της Intralot (1,162), με το 77% της έκδοσης να απορροφάται από ιδιώτες επενδυτές.

Εξάλλου, συνέχεια στην επιφυλακτικότητα και τη στάση αναμονής ενόψει νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό δίδουν σήμερα Τετάρτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία άνοιξαν κυρίως πτωτικά και πλέον κινούνται με μεικτά πρόσημα.

Η Ευρωζώνη πρόκειται να ανακοινώσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο την Παρασκευή, ενώ οι εκθέσεις από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία αναμένονται την Πέμπτη.

Την Πέμπτη, εξάλλου, θα ανακοινωθεί και ο προτιμώμενος δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, ο οποίος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 0,4% τον Ιανουάριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Διστακτικότητα και μικρές μεταβολές

Wall Street: Με μικρή άνοδο S&P 500 και Nasdaq, αλλά χωρίς κατεύθυνση

Vodafone Italia: Σε συζητήσεις με την Swisscom για εξαγορά έναντι 8 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News