Business & Finance Τετάρτη 28/02/2024, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Διστακτικότητα και μικρές μεταβολές

Ευρωαγορές: Διστακτικότητα και μικρές μεταβολές

Συνέχεια στην επιφυλακτικότητα και τη στάση αναμονής ενόψει νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό δίδουν σήμερα Τετάρτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία άνοιξαν κυρίως πτωτικά και πλέον κινούνται με μεικτά πρόσημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει μόλις 0,05% με τον κλάδο της εξόρυξης να υποχωρεί κατά 0,6% και τις τηλεπικοινωνίες να ενισχύονται κατά 0,4%. 

Ο γερμανικός DAX κινείται με μικρά κέρδη 0,17%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει οριακά κέρδη 0,07%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,21% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,35%

Οι μετοχές της Vodafone ενισχύονται πάνω από 2%, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε προχωρημένες συνομιλίες με την Swisscom για την πώληση της ιταλικής της επιχείρησης έναντι 8 δισ. ευρώ (8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε μετρητά.

Η Ευρωζώνη πρόκειται να ανακοινώσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο την Παρασκευή, ενώ οι εκθέσεις από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία αναμένονται την Πέμπτη.

Την Πέμπτη, εξάλλου, θα ανακοινωθεί και ο προτιμώμενος δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, ο οποίος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 0,4% τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν κυρίως απώλειες, καθώς η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας διατήρησε σταθερό το επιτόκιό της, ενώ ο δείκτης ακινήτων του Χονγκ Κονγκ σημείωσε ράλι μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού της πόλης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Με μικρή άνοδο S&P 500 και Nasdaq, αλλά χωρίς κατεύθυνση

Vodafone Italia: Σε συζητήσεις με την Swisscom για εξαγορά έναντι 8 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News