Business & Finance Τρίτη 27/02/2024, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διστακτικότητα και μεικτά πρόσημα

Wall Street: Διστακτικότητα και μεικτά πρόσημα

Mε μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα άνοιξαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία ενώ αναμένουν τα νεότερα από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,29% στις 38.955,58 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% στις 5.071 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,15% στις 15.999 μονάδες.  

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένο κυρίως στα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταβαλωτικών δαπανών, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη. Τυχόν ενδείξεις επίμονων πληθωριστικών πιέσεων είναι πιθανό να ωθήσουν στην κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που έχει περιορίσει το επενδυτικό ρίσκο το τελευταίο διάστημα. 

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed έχουν προειδοποιήσει τις αγορές να μην αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια πολύ σύντομα.
Αλλά πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, οι επενδυτές θα δουν μια σειρά από άλλα μακροοικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα.

Ήδη σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο εν μέσω μιας απότομης πτώσης στις κρατήσεις για εμπορικά αεροσκάφη, σημειώνοντας πτώση 6,1% τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για ενδέκατο διαδοχικό μήνα τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ. O δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller που αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Σε ότι αφορά τα εταιρικά νέα, η μετοχή της Lowe’s σημειώνει ήπια κέρδη ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, παρά τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση των δαπανών για έργα βελτίωσης σπιτιού. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 0,4%.

Η μετοχή της Macy’s ενισχύεται πάνω από 5%, αφού αναθεώρησε την στρατηγική της με στόχο τη δημιουργία μιας «πιο σύγχρονης» επιχείρησης, καθώς παλεύει με την αδύναμη ζήτηση. Σχεδιάζει να κλείσει 150 καταστήματα και να ενισχύσει τα είδη πολυτελείας. 

Τέλος, η εταιρεία τηλεδιασκέψεων Zoom κερδίζει πάνω από 5% μετά την ανακοίνωση ισχυρότερων των αναμενόμενων κερδών, ενώ ανακοίνωσε επίσης την επαναγορά μετοχών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: Κίνδυνος να αλλάξει το αφήγημα στις αγορές – Η επιστροφή των ‘70s

Macy’s: Λουκέτο σε 150 καταστήματα τα επόμενα τρία χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News