Business & Finance Τρίτη 27/02/2024, 11:24
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διορθωτική τάση εν αναμονή της Πειραιώς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διορθωτική τάση εν αναμονή της Πειραιώς

Σαφές προβάδισμα έχουν την Τρίτη οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τζίρο πάντως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, συνεχίζοντας την ήπια διορθωτική τάση των τελευταίων συνεδριάσεων, κάτι που ανέμεναν και θεωρούν φυσιολογικό οι αναλυτές. 

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:20, διαμορφώνεται στις 1.409,5 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,35% με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,14%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,48% με τις 4 συστημικές τράπεζες να καταγράφουν απώλειες κάτω του 1%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της Σαράντης, της Motor Oil, ενω τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών, της Autohellas και του ΟΤΕ.

Το μεγαλύτερο νέο δεδομένο που περιμένει η αγορά είναι το placement της Τράπεζας Πειραιώς που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, με το ενδιαφέρον τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό να είναι πολύ μεγάλο.

Εν τω μεταξύ, πυκνώνουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών αυτή την εβδομάδα. Την αρχή έκανε σήμερα η Premia Properties, η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7,2 εκατ. το 2023 και αύξηση 26% στα έσοδα, ενώ έπονται οι Ideal Holdings, Lavipharm (28/2), HELLENiQ ENERGY, Entersoft (29/2) και Mermeren Kombinat (1/3). Αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του νέου εταιρικού ομολόγου της Intralot στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. Την τελευταία ημέρα του μήνα, τέλος, στο κλείσιμο της συνεδρίασης θα γίνουν οι προσαρμογές στις σταθμίσεις των μετοχών του MSCI.

Την ίδια ώρα, ήπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία των επιτοκίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές με εταιρικά και μάκρο στο επίκεντρο

Wall Street: Σε στασιμότητα το ράλι των μετοχών εν αναμονή των μάκρο

Deutsche Bank: Το πρωτοφανές ράλι των αγορών και τα 3 τρωτά σημεία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News