Business & Finance Δευτέρα 26/02/2024, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κοπάζει το τεχνολογικό ράλι – Τα βλέμματα στην οικονομία

Wall Street: Κοπάζει το τεχνολογικό ράλι – Τα βλέμματα στην οικονομία

Οι κύριοι δείκτες στη Wall Street άνοιξαν με μικρή άνοδο τη Δευτέρα στον απόηχο του ράλι της περασμένης εβδομάδας που προκάλεσε η νέα αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη. Πλέον οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη νομισματική πολιτική καθώς αναμένονται στοιχεί για τον πληθωρισμός και άλλα μακροοικονομικά δεδομένα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις για το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων.

Ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αναμένεται να ανακονωθεί την Πέμπτη.

«Τα οικονομικά δεδομένα θα επιστρέψουν στο επίκεντρο», δήλωσε ο Chris Larkin στην E*Trade από τη Morgan Stanley. «Μετά τις θερμότερες από τις αναμενόμενες μετρήσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή νωρίτερα αυτό το μήνα, περισσότεροι δείκτη προσωπικών δαπανών για να διαμορφώσουν εικόνα σχετικά με ενδεχόμενη απειλή ανάκαμψης του πληθωρισμού και για το πως μπορεί να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα της Fed για τις περικοπές των επιτοκίων», πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει σήμερα 0,22% στις 39.218 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται μόλις κατά 0,07% στις 5.092,7 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,13% στις 16.019,3 μονάδες.  

Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,66%, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,4%, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο 1,3%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News