Business & Finance Δευτέρα 26/02/2024, 11:25
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης – Υπό πίεση οι τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης – Υπό πίεση οι τράπεζες

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με την αγορά να βρίσκεται εν αναμονή του placement της Τράπεζας Πειραιώς την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, για το οποίο σύμφωνα με αναφορές υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές ενώ λεπτομέρειες αναμένονται εντός της εβδομάδας.

O Γενικός Δείκτης στις 11:20, διαμορφώνεται στις 1.412,67 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,06% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 9 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,7% στις 1.223,85 μονάδες με την Πειραιώς να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες 1,94%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι Autohellas, Ελλάκτωρ και Jumbo. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της Τέρνα Ενεργειακή, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές διεθνώς αναμένουν νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό εντός της εβδομάδας προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το τοπίο σχετικά με τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, τον οποίο προτιμά να παρακολουθεί η Fed. Παράλληλα, την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη, τα οποία αναμένεται να δείξουν μικρή αποκλιμάκωση, νώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα με τους αναλυτές να αναμένουν ένα «σήμα» για το εάν θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τους επόμενους μήνες. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Στάση αναμονής και επιφυλακτικότητα

Προϋπολογισμός: Φορολογικά έσοδα 5,56 δισ. τον Ιανουάριο – Ποιοι φόροι υπεραπέδωσαν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News