Business & Finance Δευτέρα 26/02/2024, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Στάση αναμονής και επιφυλακτικότητα

Ευρωαγορές: Στάση αναμονής και επιφυλακτικότητα

Πτωτικά άνοιξαν τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές διεθνώς αναμένουν νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό εντός της εβδομάδας προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το τοπίο σχετικά με τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί από το ιστορικό υψηλό της περασμένης εβδομάδας κατά 0,19% στις 496,32 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές απώλειες 0,05% στις 17.411,5 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 0,38% στις 7.935 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται κινείται αμετάβλητος στις 7.706 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,4%.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο προτιμά να παρακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζας των ΗΠΑ. Παράλληλα, την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη, τα οποία αναμένεται να δείξουν μικρή αποκλιμάκωση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα με τους αναλυτές να αναζητούν ένα «σήμα» για το εάν θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τους επόμενους μήνες. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News