Business & Finance Παρασκευή 23/02/2024, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη προς νέα ιστορικά υψηλά

Wall Street: Κέρδη προς νέα ιστορικά υψηλά

Το ράλι στη Wall Street δείχνει να εξασθενεί την Παρασκευή, αλλά τα σχετικά ηπιότερα κέρδη είναι αρκετά για να ωθήσουν την αγορά προς νέα ιστορικά υψηλά.
Τα πολλαπλά ρεκόρ στη μεγαλύτερη αγορά μετοχών του κόσμου έχει οδηγήσει τον S&P 500 στο επίπεδο των 5.100 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Σήμερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,4% στις 39.225,2 μονάδες και ο  τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,25% στις  16.079,2 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,37% στις 5.105 μονάδες.  

Καταλύτης για τη νέα άνοδο αποτέλεσαν τα εταιρικά αποτελέσματα της Nvidia Corp., η οποία πρόκειται να γίνει η πρώτη εταιρεία ημιαγωγών με αποτίμηση 2 τρισ. δολαρίων καθώς η μετοχή της ενισχύεται και σήμερα κατά 3,6%.

Τα εντυπωσιακά κέρδη της Nvidia έκαναν τους επενδυτές να προσπεράσουν σε μεγάλο βαθμό τις προειδοποιήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – μια αντίληψη που ενισχύθηκε περαιτέρω από τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Warner Bros Discovery υποχωρεί πάνω από 11%, αφού ο γίγαντας των μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία ζημία την Παρασκευή, καθώς μάχεται με μια αδύναμη διαφημιστική αγορά και τις επιπτώσεις των διπλών απεργιών του Χόλιγουντ στην παραγωγή περιεχομένου.

Η Carvana σημειώνει άλμα άνω του 30%, αφού η εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προέβλεψε βασικά κέρδη πολύ πάνω από 100 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Τέλος, η εταιρεία πληρωμών Block εκτινάχθηκε κατά 20% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία έσοδα και αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News