Business & Finance Πέμπτη 22/02/2024, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα δυναμική ανόδου με άλμα του Nasdaq

Wall Street: Νέα δυναμική ανόδου με άλμα του Nasdaq

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο στον απόηχο των εντυπωσιακών εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η «αγαπημένη» της τεχνητής νοημοσύνης, Nvidia.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,81% στις 38.974,06 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άλμα 2,3% στις 15.939,3 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 1,56% στις 5.059,09 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia σημειώνει άλμα άνω του 15%, αγγίζοντας τα υψηλά ρεκόρ που είχε σημειώσει νωρίτερα τον Φεβρουάριο, αφού ο πιο πολύτιμος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη του τέταρτου τριμήνου και προέβλεψε έσοδα πρώτου τριμήνου περίπου 24 δισ. δολαρίων, περισσότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα ισχυρά κέρδη και οι προοπτικές έδειξαν πως η εταιρεία θα συνεχίσει να αποκομίζει τα οφέλη της αυξημένης ζήτησης για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένου ότι είναι βασικός παραγωγός τσιπ που προσανατολίζονται ειδικά προς τα μοντέλα μεγάλης γλώσσας, η δημοτικότητα των οποίων αυξήθηκε ραγδαία έως το 2023. 

Τα κέρδη της Nvidia διαχύθηκαν και σε άλλες μεγάλες μετοχές τεχνολογίας, δεδομένου ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι η ζήτηση AI θα δώσει ώθηση και στον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα τους επόμενους μήνες. Η Alphabet, η Microsoft και η Meta Platforms ενισχύονται, καθώς και οι τρεις έχουν προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης στα σκαριά. 

Σε ότι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αύξηση της απασχόλησης παρέμεινε πιθανότατα σταθερή τον Φεβρουάριο.

Το γεγονός αυτό ενίσχυσε την αίσθηση επιφυλακτικότητας σχετικά με τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής, μετά τα πρακτικά της Fed, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, και στα οποία επαναδιατυπώνεται η σταθερή βάση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Η εταιρεία-φαινόμενο εξέπληξε θετικά τη Wall Street

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News