Business & Finance Πέμπτη 22/02/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρά κέρδη με μοχλό τη Nvidia

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρά κέρδη με μοχλό τη Nvidia

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο την Πέμπτη, επεκτείνοντας το διεθνές ράλι που προκάλεσαν τα αποτελέσματα της Nvidia, ενώ παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,76% στις 495 μονάδες, o γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,2%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,11% και ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει κέρδη 0,85%, ενώ ο ισπανικός IBEX-35 και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζουν από 0,5%.

Το παγκόσμιο επενδυτικό κλίμα αναπτερώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η πολυαναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση της Nvidia ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις. Η Nvidia είναι από τους πρωταγωνιστές της τεχνητής νοημοσύνης, πράγμα που σημαίνει ότι οι προοπτικές της θεωρήθηκαν ως ένα σημαντικό τεστ για το αν το πρόσφατο ράλι της Wall Street είναι πιθανό να συνεχιστεί ή ενδεχομένως να αντιστραφεί.

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία εκτοξεύθηκε σε υψηλό ρεκόρ νωρίτερα την Πέμπτη, ενώ τα futures του τεχνοβαρή Nasdaq στη Wall Street δείχνουν μεγάλα κέρδη.

Σε ότι αφορά άλλα εταιρικά νέα εντός Ευρώπης, η μετοχή της Lloyds σημειώνει άνοδο 0,7% αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε άλμα 57% στα κέρδη του 2023, παρά την παραπαίουσα οικονομία της Βρετανίας. Η μετοχή της Rolls-Royce ενισχύεται άνω του 8%, αφού ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι και προέβλεψε περαιτέρω άλμα το 2024. Τέλος, η μετοχή της Nestle υποχωρεί κατά 0,5%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασμένων τροφίμων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι η αύξηση των οργανικών πωλήσεων για το σύνολο του έτους ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τις προσδοκίες επειδή οι υψηλότερες τιμές ώθησαν τους αγοραστές να αναζητήσουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Η εταιρεία-φαινόμενο εξέπληξε θετικά τη Wall Street

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News