Business & Finance Τετάρτη 21/02/2024, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα πτώση με το βλέμμα στη Nvidia

Wall Street: Νέα πτώση με το βλέμμα στη Nvidia

Πτωτικά άνοιξε την Τετάρτη η Wall Street, μετά και τη χθεσινή υποχώρηση, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Nvidia που θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να εμποδίσει ή να τροφοδοτήσει περαιτέρω το φετινό ράλι της τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο βιομηχαvικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 38.447,5 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,5% στις 15.549,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,26% στις 4.962,5 μονάδες.

H Nvidia χάνει περίπου 1,7%, ενώ χθες η μετοχή της υποχώρησε άνω του 4%, ενώ η αγορά αναμένει υπερτριπλασιασμό των εσόδων της κατά το τέταρτο τρίμηνο, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τα τσιπ της που κυριαρχούν στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η υψηλή αποτίμηση της Nvidia θα μπορούσε να την καταστήσει ευάλωτη σε απότομες πτώσεις, εάν δημοσιεύσει οτιδήποτε λιγότερο από μια εκρηκτική έκθεση και επίσης να πυροδοτήσει ένα ευρύτερο sell-off μεταξύ άλλων τεχνολογικών εταιρειών που έχουν επωφεληθεί από τα στοιχήματα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο κατασκευαστής τσιπ έχει σημειώσει άλμα 40,2% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ το ράλι της Wall Street που τροφοδοτήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη φέτος προσέκρουσε σε μια δύσκολη φάση, αφού τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να καθυστερήσει την έναρξη του κύκλου χαλάρωσης των επιτοκίων της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News