Business & Finance Τετάρτη 21/02/2024, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ελεγχόμενη διόρθωση με τραπεζικές πιέσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ελεγχόμενη διόρθωση με τραπεζικές πιέσεις

Υποχώρηση από τα πολυετή υψηλά καταγράφεται την τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω διεθνούς επιφυλακτικότητας έπειτα και από τη σημαντική άνοδο που έχουν καταγράψει τα χρηματιστήρια -εντός και εκτός- το προηγούμενο διάστημα.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30, διαμορφώνεται στις 1.419,47 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,34% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 38 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,4%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor, της Εθνικής και της Alpha Bank. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,96%) και του ΟΠΑΠ (+0,74%). Αντιθέτως 

Η μεγάλη άνοδος των τελευταίων ημερών -σταδιακή και κόντρα στις προβλέψεις για ανάσες της αγοράς- ήταν καταγιστική και λογικά χρειάζεται χρόνος για «χωνευτούν» οι 1.400 μονάδες, πριν συνεχίσει η άνοδος προς τα πάνω. Η εναλλαγή σε ρόλο πρωταγωνιστή των κορυφαίων δεικτοβαρών τίτλων, όπως της Coca-Cola με τα θεαματικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, του ΟΤΕ, της Motor Oil που καταγράφει ιστορικό ρεκόρ, της HELLENiQ ENERGY και άλλων τίτλων, από κοινού με τις μετοχές των συστημικών τραπεζών, οδηγούν το Χ.Α. στην καταγραφή διαδοχικών ιστορικά υψηλών επιδόσεων των τελευταίων 13 ετών.

Την ίδια ώρα, προσπάθεια επιστροφής του μομέντουμ καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή πτώση που κατέγραψαν έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ημέρες ανόδου, με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν τη σημερινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Στα εταιρικά νέα, η κορυφαία είδηση της ημέρας αναμένεται από τις ΗΠΑ, με τα τριμηνιαία αποτελέσματα ενός εκ των πρωταγωνιστών της τεχνητής νοημοσύνης, τη Nvidia. Η κατασκευάστρια τσιπ αναμένεται ευρέως να υπερτριπλασιάσει τα τριμηνιαία έσοδα σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να διατηρήσει την άνοδο της μετοχής, δεδομένης της εκρηκτικής της ανόδου τους τελευταίους 18 μήνες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Συνέχεια στην επιφυλακτικότητα – Στο επίκεντρο η HSBC

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News