Business & Finance Τετάρτη 21/02/2024, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Συνέχεια στην επιφυλακτικότητα – Στο επίκεντρο η HSBC

Ευρωαγορές: Συνέχεια στην επιφυλακτικότητα – Στο επίκεντρο η HSBC

Προσπάθεια επιστροφής του μομέντουμ καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή πτώση που κατέγραψαν έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ημέρες ανόδου, με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν τη σημερινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,31% στις 490,36 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακή άνοδο 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται μόλις κατά 0,01%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,69% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,4%. 

Στα εταιρικά νέα, η κορυφαία είδηση της ημέρας αναμένεται από τις ΗΠΑ, με τα τριμηνιαία αποτελέσματα ενός εκ των πρωταγωνιστών της τεχνητής νοημοσύνης, τη Nvidia. Η κατασκευάστρια τσιπ αναμένεται ευρέως να υπερτριπλασιάσει τα τριμηνιαία έσοδα σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να διατηρήσει την άνοδο της μετοχής, δεδομένης της εκρηκτικής της ανόδου τους τελευταίους 18 μήνες.

Πίσω στην Ευρώπη, η HSBC ανακοίνωσε ετήσια κέρδη ρεκόρ ύψους 30,3 δισ. δολαρίων για το 2023, αυξημένα κατά 78% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά και νέα επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της καταγράφει απώλειες άνω του 6%, καθώς το αποτέλεσμα αυτό επισκιάστηκε από την απομείωση της αξίας της συμμετοχής της τράπεζας στην κινεζική Bank of Communications κατά 3 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News