Business & Finance Τρίτη 20/02/2024, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες με φόντο τα επιτόκια – Κέρδη για τη Walmart

Wall Street: Απώλειες με φόντο τα επιτόκια – Κέρδη για τη Walmart

Οι δείκτες της Wall Street συνεχίζουν να απομακρύνονται από τα ιστορικά υψηλά που κατέκτησαν πρόσφατα στον απόηχο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις προβλέψεις της Fed για τα επιτόκια.

Ένας ακόμη γύρος εταιρικών κερδών που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις δεν κατάφερε να διαλύσει την αβεβαιότητα ως προς τη νομισματική πολιτική, με τα στοιχήματα για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων να διαλύονται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα συγκεντρώνει η δημοσιοποίηση αύριο των πρακτικών της Fed. Η Wall Street περιμένει επίσης με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της Nvidia Corp. που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη για να επιβεβαιώσει εάν η μετοχή μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.

«Προβλέπουμε πολλές αναταράξεις κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων», δήλωσε ο Craig Johnson της Piper Sandler. «Οι επιδόσεις του Φεβρουαρίου μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά ισχυρότερες από την ιστορική εποχικότητα και υποψιαζόμαστε ότι το δεύτερο μισό του μήνα θα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους ταύρους να ξεκουραστούν και να μειώσουν κάποια κέρδη», πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας λόγω της χθεσινής αργίας της Ημέρας των Προέδρων, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει μόλις 0,06% στις 38.603,7 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,54% στις 4.978,12 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για τον τεχνολογικό Nasdaq που χάνει 1,11% στις 15.605,68 μονάδες.  

Η μετοχή της Walmart εκτινάσσεται πάνω από 5%, καθώς ξεκίνησε την περίοδο κερδών για τις αμερικανικές εταιρείες λιανικής πώλησης με θετικό πρόσημο. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμα της κατά 9% και επιβεβαίωσε την εξαγορά της  εταιρείας έξυπνων τηλεοράσεων Vizio έναντι 2,3 δισ. δολ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News