Business & Finance Δευτέρα 19/02/2024, 11:25
ΑΓΟΡΕΣ

Σε αναζήτηση προσήμου το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε αναζήτηση προσήμου το Χρηματιστήριο Αθηνών

Επιφυλακτικές κινήσεις παρατηρούνται στο σημερινό άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με μία επιβεβλημένη «στάση για ανάσες» για εδραίωση των 1.400 μονάδων, μετά από το ανοδικό σερί των τεσσάρων περασμένων εβδομάδων.

Έχοντας πάρει ώθηση από τον πρώτο γύρο των εταιρικών αποτελεσμάτων, το χρηματιστήριο ετοιμάζεται για την έκδοση του πενταετούς ομολογιακού δανείου έως 130 εκατ. ευρώ της Intralot, αλλά και για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται περίπου στις 1.407 μονάδες με ήπια ανοδικές τάσεις και ενδέχεται να «τεστάρει» τα νερά στο επόμενο σημείο αντίστασης των 1.410 μονάδων. Ο τζίρος ανέρχεται περίπου στα 8,2 εκατ. ευρώ.

Ήπια άνοδο εμφανίζει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώνεται κοντά στις 3.420 μονάδες, ενώ οριακή πτώση εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης στις 1.225 μονάδες. Στο ταμπλό, η μετοχή του Ελλάκτωρα ηγείται της κούρσας με κέρδη άνω του 1,85%, καθώς και της Jumbo με +1,2% περίπου. Στον αντίποδα, πτωτικές τάσεις εμφανίζει η Motor Oil.

Αυτή την ώρα, το ελληνικό χρηματιστήριο φαίνεται να πηγαίνει κόντρα στις ευρωαγορές, οι οποίες άνοιξαν την εβδομάδα με πτώση λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΧΣ: Ανοίγει ο δρόμος αποχώρησης από την Πειραιώς

Αλλαγή κλίματος στις ευρωαγορές – «Με το αριστερό» στη νέα εβδομάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News