Business & Finance Παρασκευή 16/02/2024, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ξανά στο κόκκινο υπό τον φόβο του πληθωρισμού

Wall Street: Ξανά στο κόκκινο υπό τον φόβο του πληθωρισμού

Επανήλθε ο σκεπτικισμός στη Wall Street με τους κύριους δείκτες να ανοίγουν την Παρασκευή με πτώση, ενώ εκ νέου ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των τιμών παραγωγού, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η Fed δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε επιτοκιακές μειώσεις.

O βιομηχανικός Dow χάνει 0,33% στις 38.605 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,43% στις 5.008,25 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,74% στις 15.788 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Nike που υποχωρεί κατά 3,9%, παρά την ανακοίνωσή της ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου 2%, ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με περισσότερα από 1.600 άτομα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της. 

Η χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε με νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500. Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,1%. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,9% από το προηγούμενο έτος, υπερβαίνοντας επίσης τις προβλέψεις.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η έκθεση για τις τιμές καταναλωτή που έδειξαν αύξηση κατά 3,1% έναντι προβλέψεων για 2,9%. Σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής, πιθανότατα επιβεβαιώνεται η άποψη ότι η Fed θα αναβάλει τη μείωση των επιτοκίων έως ότου οι αξιωματούχοι πειστούν ότι ο πληθωρισμός έχει τεθεί επαρκώς υπό έλεγχο.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News