Business & Finance Πέμπτη 15/02/2024, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν μέσω εταιρικών στοιχείων και μάκρο

Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν μέσω εταιρικών στοιχείων και μάκρο

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται ο Dow Jones και ο Nasdaq στη Wall Street την Πέμπτη, ενώ πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νεότερα μακροοικονομικά δεδομένα προκειμένου να προσδιορίσουν το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων. Σήμερα, τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση των λιανικών πωλήσεων ενίσχυσαν την υπόθεση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια το δεύτερο τρίμηνο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,42% στις 38.585 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,25% στις 15.820 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,17% στις 5.010 μονάδες. 

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Tripadvisor σημειώνει άλμα 8% καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο ως προς τα έσοδα όσο και ως προς τα κέρδη, ενώ η Cisco υποχωρεί 3%  μετά την ανακοίνωση της εταιρείας τεχνολογίας για απολύσεις και αδύναμες προβλέψεις για τις πωλήσεις

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,8% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο πολύ περισσότερο από την εκτίμηση της αγοράς για -0,1%, σε μια ένδειξη ότι ψυχραίνεται η καταναλωτική διάθεση μετά από μια έντονη εορταστική περίοδο αγορών. Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή ασθενέστερα των εκτιμήσεων και μείωση των αιτήσεων ανεργίας.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 στις 212.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 220.000.

«Οι σημερινές αδύναμες λιανικές πωλήσεις μπορεί να βοηθήσουν να κατευνάσουν τα νεύρα της αγοράς βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Chris Larkin της Morgan Stanley.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υψηλότερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός οδήγησε τις αγορές να περιορίσουν τα στοιχήματα για μια επιτοκιακή μείωση από τη Fed πριν από τον Ιούνιο και να χαμηλώσουν τις προσδοκίες για το ύψος της νομισματικής χαλάρωσης που αναμένεται για φέτος σε λιγότερες από τέσσερις μειώσεις επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας από σχεδόν πέντε πριν από μια εβδομάδα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News