Business & Finance Τετάρτη 14/02/2024, 12:27
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Βγαίνει αλώβητο από τους κλυδωνισμούς λόγω πληθωρισμού

Bitcoin: Βγαίνει αλώβητο από τους κλυδωνισμούς λόγω πληθωρισμού

To Bitcoin είναι το μόνο από τα επισφαλή assets που δείχνει αλώβητο παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία αναστάτωσαν τις παγκόσμιες αγορές μειώνοντας τις ελπίδες για ταχεία μείωση των επιτοκίων.

Το ψηφιακό νόμισμα στις 12 το μεσημέρι σημειώνει άλμα άνω του 4% και διαμορφώνεται πάνω από τις 51.500 μονάδες, σε νέο υψηλό άνω των 2 ετών, ενώ δείχνει να έχει συνέλθει από τη μικρή διόρθωση που υπέστη μετά την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν ανώτερος των προβλέψεων.

Αντίθετα, ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε κατά 1,4% την Τρίτη -στη χειρότερη ημέρα του από τον Σεπτέμβριο του 2022- ενώ ο χρυσός κατέρρευσε και οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν, καθώς οι έμποροι περιόρισαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ πριν από τον Ιούλιο.

Το Bitcoin έδειξε «εντυπωσιακή ανθεκτικότητα παρά την ολονύκτια επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος», έγραψε σε σημείωμά του ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty. Την ίδια στιγμή, ξεχωριστή τεχνική ανάλυση προειδοποιεί για πιθανή βουτιά στα 30.000 δολάρια.

Υπάρχει μια σαφής προτίμηση για το Bitcoin μετά την έγκριση των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) σε bitcoin spot από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. 

Εν τω μεταξύ, το λεγόμενο Bitcoin halving που αναμένεται τον Απρίλιο θα περιορίσει την προσφορά του μεγαλύτερου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, μια εξέλιξη που θεωρείται από πολλούς ως στήριγμα για τις τιμές με βάση το ιστορικό προηγούμενο. «Αναμένουμε ότι η αγορά θα κάνει μια σύντομη παύση εδώ μετά από ένα θεαματικό ράλι τεσσάρων μηνών, προτού το επερχόμενο halving του Bitcoin αναλάβει την αφήγηση», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια του παρόχου ρευστότητας σε παράγωγα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Orbit Markets.

Το Bitcoin έχει τριπλασιάσει την τιμή του από τις αρχές του περασμένου έτους, καταγράφοντας ένα comeback από την πτώση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων το 2022. Τα στοιχήματα στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης δείχνουν ότι οι έμποροι στοχεύουν σε τιμές πέραν του ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

moneryeview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «φόβισε» το bitcoin – Ξανά κάτω από τα 50.000 δολάρια

BreakingViews: Τι σημαίνει -και τι όχι- η έγκριση των ETFs σε spot bitcoin

Το ρεύμα μιας ολόκληρης Ελλάδας «καίει» η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News