Business & Finance Τρίτη 13/02/2024, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Πτωτικό άνοιγμα και στάση αναμονής

Ευρωαγορές: Πτωτικό άνοιγμα και στάση αναμονής

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, τα οποία θα προσδιορίσουν την πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Παράλληλα, συνεχίζουν να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υπoχωρεί κατά 0,27%, με τις ευαίσθητες στα επιτόκια μετοχές τεχνολογίας σε χαμηλό μιας εβδομάδας μετά από πτώση 1,3%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,6%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,3% και τον βρετανικό FTSE  100 καταγράφει πτώση 0,16%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,4%.

Ο Stoxx έχει καταγράψει μέχρι στιγμής έναν υποτονικό Φεβρουάριο, μετά το ισχυρό ράλι στο τέλος Ιανουαρίου.

Όλα τα βλέμματα  είναι στραμμένα στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, που θα ανακοινωθούν στις 3.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ο οποίος θα συμβάλει στη διαμόρφωση των προσδοκιών των επενδυτών σχετικά με το πότε η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια.

Οι μετοχές της Michelin σημείωναν νωρίτερα κέρδη 5%, αφού η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών ανακοίνωσε ετήσια κέρδη ρεκόρ και ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

H μετοχή της TUI ενισχύεται πάνω από 1%, καθώς ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου νούμερα για το πρώτο τρίμηνο, αφού κατέγραψε κέρδη λόγω της ισχυρής ζήτησης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News