Business & Finance Δευτέρα 12/02/2024, 11:27
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στάση αναμονής πέριξ των 1.400 μονάδων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στάση αναμονής πέριξ των 1.400 μονάδων

Γύρω από τις 1.400 μονάδες άνοιξε το Χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο οι traders θεωρούν ασφαλές σημείο για «στάση». Τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης υπήρχαν εμφανείς τάσεις συσσώρευσης, αλλά στη συνέχεια ο γενικός δείκτης παρουσίασε ανοδική δυναμική.

Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης εμφανίζει οριακά κέρδη και διαμορφώνεται πάνω από τις 1.400 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ανεβαίνει κατά περίπου 0,13% στις 3.412 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει άνοδο 0,5% κοντά στις 1.230 μονάδες

Το υψηλό 13 ετών, το οποίο έχει διατηρήσει η αγορά μετά την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), πρόκειται να «τεστάρουν» τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας. Η Τράπεζα Πειραιώς σηκώνει αυλαία για τις τράπεζες αυτή την Τετάρτη και πρόκειται μάλιστα να κόψει μέρισμα έπειτα από περίπου 15 χρόνια. Επίσης, ενδέχεται να γίνουν ανακοινώσεις για την αποεπένδυση του ΤΧΣ.

Επίσης, στις επάλξεις βρίσκεται η αγορά για τα αποτελέσματα της Coca Cola, για την οποία ο επενδυτικός κόσμος έχει ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχυ.

Αξιοσημείωτο είναι και ότι σήμερα θα εμφανιστεί στη σύνθεση του γενικού δείκτη ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με 61 μετοχές και βαρύτητα 1,93%. 

Τέλος, σήμερα πρόκειται να γίνει και το τριμηνιαίο rebalancing των δεικτών του MSCI, που αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 10 μετοχές της Eurobank, Mytilineos, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

Κέρδη στις ευρωαγορές

Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και προσπαθούν να κάνουν εκτιμήσεις για το πότε θα ξεκινήσει η νομισματική χαλάρωση. 

Μετά το ισχυρό ράλι του Ιανουαρίου, τα κέρδη των ευρωαγορών έχουν μετριαστεί μέχρι στιγμής, παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις συγκεκριμένων μετοχών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να δημοσιευτούν κι άλλα εταιρικά αποτελέσματα και οι επενδυτές είναι πιθανό να εστιάσουν ιδιαίτερα στις μετοχές των επιχειρήσεων καταναλωτικών αγαθών, ώστε να αξιολογήσουν τι δείχνουν αυτά για την ισχύ ορισμένων οικονομιών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Κλειδώνει η αποεπένδυση του ΤΧΣ

Coca-Cola 3E: Εστιάζει στο premium HoReCa – H στρατηγική της

Κέρδη στις ευρωαγορές – Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News