Business & Finance Δευτέρα 12/02/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στις ευρωαγορές – Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στις ευρωαγορές – Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και προσπαθούν να κάνουν εκτιμήσεις για το πότε θα ξεκινήσει η νομισματική χαλάρωση. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη άνω του 0,4% στις 487 μονάδες περίπου. Ο γερμανικός Dax ανεβαίνει κατά περίπου 0,30%, ενώ ο γαλικός Cac 40 ανεβαίνει κατά 0,41%, ο ιταλικός Ftse Mib σημειώνει άνοδο 0,68% και ο αγγλικός Ftse 100 είναι σχεδόν αμετάβλητος.

Μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζουν οι εταιρείες διανομής Just Eat και Delivery Hero με άνοδο 6% και 4,4% αντίστοιχα. Οι αναλυτές της Deutsche Bank ανέβασαν την τιμή στόχο της Just Eat, αλλά μείωσαν την τιμή-στόχο για την Delivery Hero.

Μετά το ισχυρό ράλι του Ιανουαρίου, τα κέρδη των ευρωαγορών έχουν μετριαστεί μέχρι στιγμής, παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις συγκεκριμένων μετοχών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να δημοσιευτούν κι άλλα εταιρικά αποτελέσματα και οι επενδυτές είναι πιθανό να εστιάσουν ιδιαίτερα στις μετοχές των επιχειρήσεων καταναλωτικών αγαθών, ώστε να αξιολογήσουν τι δείχνουν αυτά για την ισχύ ορισμένων οικονομιών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News